Huomioita

Oli hienoa katsoa virolaisten ihmisten haastatteluja, kuinka he olivat ylpeitä siitä, että olivat virolaisia. Yksi uusi ylioppilas piti puhetta, kuinka tärkeää on seuraaville sukupolville opettaa Viron kulttuuria, sekä sitä, ettei itsenäisyys ole itsestäänselvyys. Upeata kuinka pieni maa on ylpeä kansallisuudestaan, sekä saavutuksistaan. Hienoa virolaiset, onnittelen teitä lämpimästi!

Lahden tällä puolella onkin tilanne aivan toisenlainen, täällä on lähes rikos olla ylpeä suomalaisuudestaan ja kansallismielisyydestään. Perheet eivät ole arvossaan, eikä täällä voi enää osallistua Eurovision laulukilpailuunkaan olematta sateenkaariväkeä.

Luin jostain juuri tänään, että täällä tehdään sitä tiedustelulakiakin SDP:n Tytti Tuppuraisen mukaan juuri siksi, että voidaan tarkkailla kansallismielisiä, ei siis mahdollisia muualta tulleita terroristeja. Sanoihan oikeusministerikin puheessaan, että suurin uhka tässä maassa tulee sisältä päin?

Siinä oikeusministeri Häkkänen oli kyllä aivan oikeassa, vaikka tarkoitti ehkä eri asiaa, mutta aikanaan on häntä viisaampikin mies, presidentti Risto Ryti, sanonut: "Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme".

Sofia

TILAA TÄSTÄ SUOSITTU PUDOTUSPELIwww.taikaluukku.com/kirjatilaukset/